Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок е присъдата, която даде Варненският окръжен съд на Николай Коев за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 1 година. Пред съда Коев се призна за виновен за това, че на 28.11.2015 г., на бул. Владислав Варненчик във Варна, в посока изхода на града, при управляване на лек автомобил, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на Х. С.

Наказателното дело се проведе в условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства по тези факти.

Вечерта на 25.11.2015 г. 30-годишният Коев управлявал собствения си лек автомобил, като се движил със скорост около 60 км/ч. След кръстовището с МОЛ „Двете кули" той продължил движението в средната част на лявата лента, при налични две ленти. По това време на затревен остров вдясно от пътното платно се намирал Х. С., който предприел пресичане „на бърз ход“ на пътното платно. Шофьорът забелязал пешеходеца, когато вече се намирал между двете ленти. Той веднага задействал спирачната система на автомобила, но въпреки това последвал удар. Х.С. починал от травмите си.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.