Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство срещу Атанас Чернев от Старо Оряхово, постигнато между неговата защита и Окръжната прокуратура – Варна.  Пред съда 29-годишният мъж заяви, че се признава за виновен за това, че на 7.08.2015 г., в гр. Варна, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества - марихуана, с цел разпространение.

 Две оранжерии за засяване и отглеждане на високорискови наркотични вещества бяха открити миналото лято след извършени претърсвания и изземвания в помещение на ресторант-сладкарница в кв. Галата, местност „Фичоза", и в жилище в кв. Аспарухово, ползвано от Чернев. Намереното количество е 7 кг и 990 грама марихуана с различно процентно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол, а общата стойност на наркотичните вещества е 47 367,96 лв.

Чернев се призна за виновен за това, че през периода от 01.05.2014 г. до 07.08.2015 г., при условията на продължавано престъпление, в помещение на ресторант-сладкарница „Център", в землището на кв. „Галата“, и в апартамент в гр. Варна, на ул. „Георги Стаматов“, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, засял и отглеждал растения от рода на конопа. Наказанието, за което са се споразумели страните, е „Лишаване от свобода" за срок от 1 година и 11 месеца, с 3-годишен изпитателен срок. Чернев декларира пред съда, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по- нататъшното разглеждане на делото по предвидения от НПКНаказателнопроцесуален кодекс общ ред. Съдът, след като се запозна с така изготвеното споразумение, намира, че то не противоречи на закона и морала, и го одобри. То влиза в сила веднага.