Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд Варна уважи искането на Окръжна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишния Я. Христов и 30-годишния З. Табаков. Те са привлечени в качеството на обвиняеми за отнемане на чужда движима вещ от 35-годишен мъж, с употреба на сила и заплашване с нож. Престъплението, за което са обвинени, е извършено в условията на опасен рецидив за Христов. На 7 юни на ул. «Барутен погреб» във Варна е отнета противозаконно мъжка чанта, съдържаща сумата от 1080 лева и 470 щатски долара.

Деянието, за което е повдигнато обвинение, е тежко умишлено престъпление, извършено е в съучастие, и за него по закон се предвижда наказание е "Лишаване от свобода" за срок от три до десет години.

Съдът прецени, че са налице всички изискуеми от закона предпоставки за взимане на най-тежката мярка „задържане под стража“. От събраните доказателствата по делото дори на този ранен етап може да се направи обосновано предположение за съпричастността на двамата мъже към деянието. Има показания на свидетели и извършено разпознаване от пострадалия. ВОСВарненски Окръжен съд счете, че съществува реална опасност те да се укрият или да извършат престъпление, ако не бъдат задържани под стража.

Определението на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд на заседание, насрочено за 28 юни, от 10 часа.