Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Приключи наказателното дело за обира от златарско ателие на варненската улица „Дрин“ в края на 2011 г., когато бе открадната 300-килограмова метална каса, пълна със златни бижута и пари. Подсъдими по това дело бяха петима мъже от София и Варна, като трима от тях имат предходни присъди.

Варненският окръжен съд призна 38-годишния Петър Стоянов от София за виновен в това, че за времето от 19.10.2011 г. до 20.10.2011 г., в гр. Варна, при условията на повторност, след предварителен сговор с Жоро Димитров и Петър Аначков, чрез разрушаване на прегради за защита на имот, отнел чужди движими вещи - 1 бр. метална каса, на стойност 355 лева, съдържаща златни накити и скъпоценни камъни. Били са отнети 116 броя гривни, 254 броя пръстени, 146 броя висулки, 378 броя обеци, 3 златни монети, 4 броя плочки, 100 броя синджири и други с общо тегло 2819.60 грама, на стойност 193 260.84 лева, както и парична сума в размер на 1504.10 лева. ВОСВарненски Окръжен съд наложи на Петър Стоянов наказание „лишаване от свобода“ за срок от 12 години, което да бъде изтърпяно при първоначален строг затворнически режим, в затвор. Съдът привежда в изпълнение  наказанието, наложено на Петър Стоянов, с влязла в сила присъда по дело на Районен съд Димитровград от  2004 г. – „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което следва да бъде изтърпяно отделно при първоначален строг затворнически режим, в затвор.

Петър Стоянов е обявен за общодържавно издирване.

33-годишният Петър Аначков от София, също бе признат за виновен за същото деяние и му бе наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години,  което да бъде изтърпяно при първоначален строг затворнически режим, в затвор.

Съдът призна за виновен и третият извършител на кражбата – 49-годишният Жоро Димитров от София, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 години, което да бъде изтърпяно при първоначален строг затворнически режим, в затвор.

38-годишният Боян Тодоров от Варна бе признат за виновен по едно от двете предявени срещу него обвинения. На 21.10.2011 г., в град София, с цел да набави за себе си и за Петър Стоянов, Петър Аначков и Жоро Димитров имотна облага, направил опит да спомогне да бъдат отчуждени чужди движими вещи - златни накити и скъпоценни камъни с общо тегло 2798.53 грама, на стойност 191 802.58 лева, за които е предполагал, че са придобити от другиго чрез престъпление – кражба, като деянието останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини. Съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години,  изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 4 години, считано от влизане на присъдата в сила. Тодоров бе оправдаван по първоначално възведеното обвинение изпълнителното деяние да е довършено, както и да е осъществил друга негова форма - укриване.

ВОСВарненски Окръжен съд призна петият подсъдим по делото – 39-годишният Цветомир Илиев от София за виновен за това, че в  периода  20.10.2011 г. – 21.20.2011 г. , в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, придобил чужди движими вещи -  монети и други ценни предмети на обща стойност 1458.26 лева, собственост на А. Саркизов, за които е знаел, че са придобити от другиго чрез престъпление – кражба. Съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, отложени с 4-годишен изпитателен срок, считано от влизане на присъдата в сила, като го оправдава по първоначално предявеното обвинение да е осъществил и изпълнителното деяние – укриване.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.