Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо 20-годишния Б. Цонев, привлечен днес като обвиняем за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Според протоколите за претърсване и изземване, както и протокола за доброволно предаване, в него са намерени 32,78 грама марихуана, 7,04 грама кокаин, 3,54 грама амфетамин.

Съдът прецени, че въпреки началния етап на разследването може да се направи  обосновано предположение, че Цонев е автор на деянието. По делото има и свидетелски показания, както и частични самопризнания на обвиняемия.

При определяне на най-подходящата мярка за процесуална принуда съдът взе предвид и присъда на Цонев от м. февруари 2015 г. за противозаконно използване на  официален документ, издаден за друго лице. С тази присъда той е освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание – глоба, но това обстоятелство налага извод, че лицето е склонно да извършва противоправни деяния.

В продължение на две години в полицията е постъпвала информация, че младият мъж се занимава с разпространение на наркотични вещества, стана ясно в съдебната зала.

Съдът счете, че няма вероятност Цонев да се укрие, но съществува реална опасност да извърши друго престъпление, свързано отново с държане и разпространение на наркотични вещества. Затова съдът определи като законосъобразна най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Определението на  ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвана в 3-дневен срок от днес.