Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Четирима полицейски служители от Добрич бяха съдени от Варненския окръжен съд в качеството си на длъжностни лица, които не са изпълнили служебните си задължения по унищожаването на веществени доказателства - спортни дрехи и аксесоари, изработени неправомерно като имитация на оригиналните търговски марки.

ВОСВарненски Окръжен съд призна 43-годишния Севдалин Събев за виновен, за това че на 5 април 2013 г. в съучастие като съизвършител с Миглена Тодорова, в качеството си на длъжностно лице – главен разследващ полицай, е присвоил чужди движими вещи. Това са дрехи и аксесоари на обща стойност 1331 лева, собственост на държавата, поверени му в това качество да ги управлява, съгласно заповед на Директора на ОД на МВР- Добрич. Той бе признат за виновен и за това, че на същата дата в качеството си на длъжностно лице и в кръга на службата си е съставил официален документ с неверни обстоятелства – справка за унищожени веществени доказателства. ВОСВарненски Окръжен съд му наложи наказание и за двете обвинения – пробация за срок от 1 година. Пробационните мерки, определени от съда за този срок, са: задължителна регистрация по настоящ адрес 2 пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

ВОСВарненски Окръжен съд призна 36-годишната Миглена Тодорова, разследващ полицай в Първо РПУ на ОД на МВР- Добрич, за длъжностно присвояване и за съзнателно ползване на документ с невярно съдържание – констативен протокол за унищожени веществени доказателства. Определеното от съда наказание „пробация“ включва задължителна регистрация по настоящ адрес 2 пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 1 година.

Добромир Димитров и Добромир Георгиев  бяха оправдани по обвинението, че в качеството на длъжностни лица – разследващи полицаи не са изпълнили служебните си задължения за унищожаване на веществени доказателства.  

Севдалин Събев, Миглена Тодорова, Добромир Димитров и Добромир Георгиев  работили като разследващи полицаи в отдел „Досъдебно производство" на ОД на МВР- Добрич. След влязла в сила присъда на РС- Добрич четиримата трябвало да унищожат иззети и приобщени като веществени доказателства спортни дрехи и аксесоари, изработени неправомерно като имитация на „Адидас" и „Найк". След като нарязали по-голяма част от дрехите, Събев и Тодорова предложили да си заделят облекла за своя употреба и въпреки отказа на другите си двама колеги, те ги присвоили.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд може да се протестира или обжалва в 15-дневен срок.