Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо 30-годишния П. Димитров, привлечен като обвиняем за разпространение на високорискови наркотични вещества, производни на амфетамин. Той е задържан на 23.02.2016 г. няколко минути след разпространение на пико на двама свои клиенти.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Димитров е извършил престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем. Налице е протокол за доброволно предаване на наркотичните вещества, експертна справка за наркотичната субстанция, както и протоколи за разпит на свидетели, които твърдят, че са купували пико от обвиняемия многократно, в продължителен период от време. Касае се за тежко умишлено престъпление по смисъла на НК, а по делото има данни, че Димитров се е занимавал интензивно с разпространение на наркотици, като се е придвижвал до места, посочени от клиентите.

Срещу него се водят още три досъдебни производства - две на Специализирана прокуратура за участие в организирана престъпна група, както и едно на районна прокуратура - за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение. По тази причина, съдът прецени, че настоящото деяние не е инцидентна проява и съществува реална опасност да извърши престъпление. ВОСВарненски Окръжен съд определи да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.