Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо 38-годишния Д. Андонов, привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение, като и за разпространение на хероин на двама мъже – хероин с нетно тегло 0,16 грама на първото лице и в съучастие като съизвършител с Н.Б. – 0,49 грама хероин на друг мъж. Деянията са извършени при условията на продължавано престъпление и условията на опасен рецидив.

След получена оперативна информация за Андонов на 16 февруари тази година е извършено претърсване и изземване в апартамента му, където са открити найлонови пакетчета с бяло прахообразно вещество. Установено е, че те съдържат кокаин с общо нетно тегло 10,64 грама и хероин с общо нетно тегло 6,84 грама.

Съдът прецени, че има реална опасност обвиняемият да окаже въздействие върху свидетелите, да унищожи или укрие доказателства, както и да извърши престъпление. Андонов е осъждан многократно, което сочи по-високата му степен на обществена опасност, а извършването на деянията при условията на опасен рецидив е самостоятелно основание за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес.