Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд се произнесе по искане на Окръжна прокуратура Варна за настаняване на варненеца Георги М. в психиатрично заведение за провеждане на изследвания. Преди две денонощия мъжът  звъннал на тел. 112 и съобщил, че е убил майка си, а след това посрещнал полицейските служители с нож в ръка.

В съдебно заседание бе изслушан психиатър, който заяви, че обвиняемият има симптоми на тежко психиатрично заболяване, заради което не е могъл да разбира свойството и значението на постъпките си. Предстои да бъде изготвена съдебно-психиатрична експертиза по отношение на Георги М.

От доказателствата в началния етап на досъдебното производство става ясно, че лицето е привлечено като обвиняем за извършено умишлено убийство. Съдът намира, че искането за настаняването му в психиатрично заведение е основателно, тъй като съществуват несъмнени данни, че Георги М. страда от психиатрично заболяване. Мъжът ще бъде настанен в психиатричното отделение на МБАЛ „Св. Марина“ за 30 дни, като при необходимост може да бъде направено искане за удължаването му.

Определението на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.