Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Малко след полунощ на 1 срещу 2 октомври миналата година пътен патрул в Белослав спира автомобил, който се движи по ул. „Св. Св. Кирил и Методий". При поискване за проверка на документи, водачът Иван Иванов заявил, че е забравил свидетелството си за управление на МПС у дома. Когато полицаите поискали да извършат проверка за употребата на алкохол, Иванов предложил да се разберат по друг начин. През отворения прозорец на служебния им автомобил той пуснал 2 банкноти по 50 лева.

Днес той бе осъден при съкратено съдебно следствие за даване на подкуп на длъжностно лице, за да не извърши действие по служба. Деянието е извършено при форма на вината пряк умисъл. Иванов се призна за виновен и се отказа от събиране на нови доказателства, като прие с фактите, посочени в обвинителния акт.

Варненският окръжен съд му определи наказание „пробация” с пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 2 години, „задължителни периодични срещи с пробационен служител"- за същия срок, както и включване в програми за обществено въздействие за срок от 1 година. При неизпълнение на определените пробационни мерки те може да бъдат заменени с наказание „лишаване от свобода“, като 2 дни пробация се зачитат за един ден затвор.

Присъдата подлежи на въззивна проверка в 15-дневен срок.