Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Любомир Йорданов на основание издадена на 19.01.2016 г. Европейска заповед за арест (ЕЗАЕвропейска заповед за арест) от Прокуратура Инсбрук, Република Австрия. В ЕЗАЕвропейска заповед за арест е отразено, че причина за издирването на българския гражданин са извършени 4 престъпления в Австрия, свързани с трафик на хора, които и по българското законодателство се наказват със затвор.

Разследващите органи в Австрия имат данни, че Йорданов е карал българска гражданка да проституира, като й прибирал парите и многократно я наранявал.

36-годишният Любомир Йорданов е задържан на 01.02.2016 г. във Варна. Определената от ВОСВарненски Окръжен съд мярка за неотклонение “задържане под стража” ще обезпечи по-нататъшното производство до разглеждане по същество на искането на австрийските власти за предаване на българския гражданин. Определението може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд в 3-дневен срок.