Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Пътно-транспортното произшествие е станало заради неспиране на знак STOP

Варненският окръжен съд призна за виновен 22-годишния Кирил Иванов, затова че на 22.05.2015 г. на кръстовище в местността „Аксаковска панорама“ нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смърт и телесни повреди на повече от едно лица. На място починали млад мъж и две млади жени, негови приятели, които  возил в автомобила си.

ВОСВарненски Окръжен съд определи наказаниe „лишаване от свобода“ за срок от 4 години и 4 месеца, което да изтърпи при първоначално общ режим, в затворническо общежитие от открит тип. Съдът го оправда по първоначално повдигнатото обвинение деянието да представлява особено тежък случай. На Иванов бе наложено и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за същия срок.

Съдебното заседание се проведе в условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият призна вината си и фактите, посочени в обвинителния акт.

Кирил Иванов и неговите трима състуденти и приятели предприели пътуване от Варна за Балчик. Непосредствено преди пътно-транспортното произшествие младият шофьор пренебрегнал  всички пътни знаци, които го предупреждавали, че ще навлезе в път без предимство. Без да спре на пътен знак „STOP“ Иванов навлязъл с автомобила си в кръстовището на пътя с. Каменар - с. Долище и пътя с. Кичево - местност „Аксаковска панорама". В същото това време от пътя с предимство в кръстовището навлязъл микробус, в който пътували шестима мъже. Водачът му се опитал да избегне удара, като завие на дясно, но не успял. Вследствие на пътно-транспортното произшествие, возещите се в лекия автомобил трима спътници на Иванов починали на място от травматични увреждания. Двама от мъжете, пътували в микробуса, получили сериозни наранявания - 5 телесни повреди, три от които тежки, изразяващи се постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Установено е, че шофьорът на лекия автомобил не е употребявал алкохол. Непосредствено преди удара колата се е движила със скорост около 61 км/ч, а микробусът - около 102 км/ч.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд спрямо Кирил Иванов може да се протестира или обжалва в 15-дневен срок.