Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама братя, обвинени за държане на наркотични вещества с цел разпространение. В дома на Никола и Живко Д. във варненския квартал „Виница“, са открити марихуана и пико, електронна везна, найлонови пакетчета със суха тревиста маса, както и  семена с кафяв цвят.

Съдът прецени, че макар и в начален етап на разследването, може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, за което братята са обвинени. Освен откритите при претърсване наркотични вещества и предмети, вероятно използвани за дозиране и продажба, има и свидетелски показания на трети лица, че двамата мъже са наркодилъри. Съдът прецени, че поради изключително високата обществена опасност на деянието, за което са привлечени като обвиняеми, както и размера на предвиденото от закона наказание, Никола и Живко Д. трябва да бъдат задържани под стража.

Защитата на Живко Д. поиска определяне на мярка „домашен арест“, тъй като мъжът страдал от заболяване, което облекчавал с една цигара марихуана дневно. Той изтъкна и факта, че двамата братя се грижат за болната си баба. Затова ще бъде изготвена медицинска експертиза за здравословното състояние на Живко Д., а социалните служби ще бъдат уведомени за местонахождението на  възрастната жена.

Определената от ВОСВарненски Окръжен съд първоначална мярка за неотклонение„задържане под стража“ спрямо  Никола и Живко Д. може да бъде обжалвана в 3-дневен срок, считано от днес.