Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна 52-годишния Иван Димитров от варненското село Житница, община Провадия за това, че на 15.01.2015 г. в съучастие като извършител с Мария Василева, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество: марихуана с общо нетно тегло 13.84 грама, на обща стойност 83,04 лева. Наказанието, което ВОСВарненски Окръжен съд наложи, е „лишаване от свобода" за срок от 3 години при първоначален строг режим и 5000 лева глоба.

Иван Димитров бе признат за виновен и за държане на огнестрелно оръжие - револвер марка "TRADE MARK SMITH & WESSOEN", 38-и калибър и боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешително. Определеното наказание за това престъпление е „лишаване от свобода" за срок от 2 години. Той ще изтърпи по-тежкото от така определените наказания – 3 години затвор и глоба от 5000 лева , като съдът зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража" от 15.01.2015 г.

Мария Василева, с която Димитров живее на съпружески начала, също бе призната за виновна по отправеното обвинение за наркотични вещества. В качеството си на съизвършител, без надлежно разрешително, 41-годишната
Василева държала с цел разпространение марихуана с общо нетно тегло 13.84 грама. Наказанието, определено от ВОСВарненски Окръжен съд, е „лишаване от свобода" за срок от 6 месеца, отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.