Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна 51-годишния А. А.от Варна за виновен за това, че на 31.05.2015 г. се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 14- годишна възраст - малолетната си дъщеря. На същата дата извършил спрямо нея и действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, като блудството е извършено чрез използване на положение на надзор, което има спрямо рождената си дъщеря.

Делото се разгледа при условията на съкратено съдебно следствие, като А. А. се призна за виновен и изрази пред съда съжаление за стореното. Той получи наказания и по двете обвинения, като ще изтърпи по-тежкото от тях – „лишаване от свобода“ за срок от 10 години при първоначално строг режим. Зачита се времето, през което е бил задържан с мярка за неотклонение от 1 юни миналата година. Съдът уважи предявените граждански искове в общ размер на 50 000 лева за неимуществени вреди от майката като законен представител на малолетната си дъщеря.

Според заключението на съдебнопсихиатричната експертиза подсъдимият не страда от психично разстройство, няма симптоми за зависимост към алкохол и психоактивни вещества.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок от днес. Съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. А.