Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишния Т. Гунчев от Варна, привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества, без надлежно разрешително и с цел разпространение. В дома му са открити вещества, производни на амфетамина, с общо нетно тегло 45.92 грама, от които на 7 януари тази година той разпространил 4.23 грама на А. Желязкова.

Съдът счете, че и на тази ранна фаза от разследването може да се направи обосновано предположение, че Гунчев се е занимавал с разпространение на наркотици от дома си. Основания за това са самопризнанията на А. Желязкова, която също е привлечена като обвиняем по наркодело, намерените в дома му веществени доказателства, както и експертната справка за вида на наркотичните вещества. По смисъла на Наказателния кодекс обвинението е за тежко умишлено престъпление, а начинът на извършването му води до извод за реална опасност Гунчев да извърши други престъпления, смята съдът.

ВОСВарненски Окръжен съд определи мярка „домашен арест“ по отношение на 27-годишната А. Желязкова, направила самопризнания, че е купила амфетамини от Гунчев. Тя е обвинена, че на 7 януари, без надлежно разрешително, е държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества, производни на амфетамина, с общо нетно тегло 4,23 грама, от които в същия ден разпространила на Х. Смилов 0,53 грама.

30-годишният Смилов също е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление по смисъла на НК - държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества - 6 милилитра производни на амфетамина, 0,53 грама производни на амфетамина и 1,24 грама марихуана, като деянието е извършено в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване. Спрямо него Окръжен съд Варна също определи мярка за неотклонение „домашен арест“.

Определенията могат да бъдат обжалвани в 3-дневен срок.