Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновен Димо Димов от Варна за това, че на 25.06.2014 г. вечерта, във варненския квартал „Виница", при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 21-годишен мъж. Деянието е извършено при условията на съпричиняване от страна на пострадалия, който по същото време и на същото място, при управление на мотоциклет без регистрационен номер и без преден фар, също нарушил правилата за движение – движил се с превишена скорост и без светлинна сигнализация.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд спрямо Димо Димов е „лишаване от свобода“ за срок от три години, намалена с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие, при което се разгледа наказателното дело. Изтърпяването на присъдата се отлага с три години. Съдът наложи на Димов и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за 3 години, считано от влизане на присъдата в сила.

На 25.06.2014 г., около 21 часа,  Димов направил с автомобила си забранен обратен завой на кръстовище в квартал „Виница“. Мотоциклет, който се движил срещу него със скорост 65-72 км/ч, се ударил в предницата на маневриращия автомобил. Вследствие удара водачът на мотора изгубил равновесие и се претъркулил няколко пъти в насрещната лента, след което ударил главата си в паркиран автомобил. Мотоциклетистът починал от травмите си след 2 седмици в болницата.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок от днес.