Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение между Окръжната прокуратура-Варна и 42-годишният Стефан Колев от Варна, извършил грабеж при условията на опасен рецидив. Колев отнел чужди движими вещи: портмоне, сумата от 168 лева и лични документи от владението на П.М., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Той се призна за виновен и прие да му бъде наложено наказание от 3 години и половина затвор при строг режим. Времето, през което е бил задържан, считано от 15.10.2015 г., ще бъде зачетено при изпълнение на присъдата.

На 09.10.2015 г. Колев отишъл с такси до варненския квартал „Младост“ с намерение да си купи хероин. След като слязъл от таксито, заговорил възрастен мъж, като се представил за приятел на сина му, на когото дължал 750 лева. Илиев предложил на възрастния мъж „да му развали" едрите банкноти, които има, за да се разплати. Така с измама го принудил да го придружи до един от входовете на жилищен блок и да издърпа портфейла му. Парите използвал, за да си набави хероин.

Стефан Колев е осъждан многократно за престъпления против собствеността и против паричната и кредитна система. Подписаното споразумение влиза в сила веднага.