Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжната прокуратура Варна и двама извършители на грабеж, с което се прекратява наказателното производство.

36-годишният Юлиян Стоянов от Варна се призна за виновен за извършване на две престъпления, извършени в условията на опасен рецидив. Първото деяние е отнемане на чужда движима вещ - лек автомобил марка „Опел калибра" от владението на С. Д., с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила. Второто деяние, за което получава наказание, е управление на  МПС с 2.22 промила концентрация на алкохол в кръвта.

Стоянов ще търпи общо наказание 2 години „лишаване от свобода“ при първоначално строг режим. До 2010 година Юлиян Стоянов има 10 влезли в сила присъди, седем от които за престъпления против собствеността.

32-годишният Юлиян Данков ще търпи наказание за отнемане на чужда движима вещ - лек автомобил марка „Опел Калибра" от владението на С. Д., с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила. Деянието е извършено в съучастие с Юлиян Стоянов. Наказанието е 1 година „лишаване от свобода“ при първоначално общ режим. За периода 2004 г. - 2009 г. Данков има три влезли в сила присъди за престъпления против собствеността.

Двамата извършители са братовчеди. Преди 3 години отишли заедно на заведение в Девня, където употребили алкохол. Малко преди полунощ си тръгнали с автомобила на единия от тях и спрели на бензиностанция, за да заредят. На паркинга видяли спряна кола със същата марка като тяхната – „Опел Калибра“. Мъжете решили, че могат да я отнемат и да я използват за авточасти. Братовчедите попитали водача дали си продава акумулатора и след като получили отрицателен отговор, го нападнали и отнели автомобила му. Двамата мъже потеглили от бензиностанцията с двете превозни средства, като Стоянов карал отнетия автомобил. След подаден сигнал в полицията, на около 50 метра от изхода на бензиностанцията, Данков и Стоянов били пресрещнати от екип на РУ – Девня и задържани.

Подписаното и одобрено от съда днес споразумение влиза в сила веднага.