Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Състав на Върховния касационен съд потвърди изцяло решение на Апелативен съд Варна по присъда на Окръжен съд Варна от месец февруари, с която Атанас Събев бе признат за виновен за извършване на грабеж при условията на опасен рецидив. Касационният съд прие, че “предходните съдебни състави са направили пълен и верен анализ на доказателствените материали и са установили законосъобразно релевантните за изхода на производството факти.“

Определеното наказание, което ще бъде приведено в изпълнение, е „лишаване от свобода“ за срок от 5 години при първоначален строг режим. Атанас Събев трябва да изтърпи и отложеното с изпитателен срок наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години на Районен съд Варна.

Това е поредния грабеж, за който мъжът е осъден. Той е извършен на 25.07.2014 г. в курорта „Златни пясъци“. Събев отнел златен синджир на стойност 350 лева от владението на руска туристка, с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила. Рускинята и нейна приятелка решили да посетят нощен клуб на територията на курортния комплекс. По пътя си минали по стълбище, където ги наобиколили няколко роми, сред които и Събев, които започнали да просят. Жените казали, че нямат пари, при което Събев откъснал от врата на рускинята златен синджир и побягнал.