Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Днес Варненският окръжен съд одобри две споразумения между Окръжната прокуратура - Варна и двама наркоразпространители.

22-годишната Джована Роева от Варна, в съучастие със Златин Колев и Георги Колев, без надлежно разрешително, държала високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

В тримата са открити 45,73 грама марихуана, 1,24 грама амфетамин, 0.05 грама  метамфетамин и 4,02 грама MDMA. Намерените наркотични вещества са на обща стойност 413,40 лева. Деянието е извършено в периода от 16.12.2014 г. до 18.12.14 г. в град Варна. Съгласно постигнатото споразумение, Джована Роева приема да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 1 година и 11 месеца, отложено за срок от 4 години.

28-годишният Златин Колев също се призна за виновен като съучастник в извършването на това престъпление. Той подписа споразумение, с което прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 1 година, което да изтърпи в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. Това наказание бе определено в съдебната зала, след като съдът не одобри първоначално предложеното по-ниско такова. От едногодишният срок ще бъде приспаднато времето, през което е бил задържан под стража по досъдебното производство за периода от 17.12.2014 г. до 06.03.2015г. Колев вече е бил осъждан условно.

Подписаните споразумения влизат в сила веднага. Споразумението, постигнато от Окръжната прокуратура – Варна с 26-годишния Георги Колев, съучастник на Роева и Колев, ще бъде разгледано от съда утре.