Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжната прокуратура Варна и Петър Пенчев, за две отвличания, като второто деяние e по отношение на две лица.

Пенчев се признава за виновен, че на 24.05.2014 г. във Варна отвлякъл бившата си съпруга П.Ц. , а на 23 юли същата година – отвлякъл нея и друга жена, която я придружавала.

Деянията са извършени виновно, при форма на вината - пряк умисъл. За тях варненецът получи общо наказание „лишаване от свобода" за срок от 3 години, отложено с изпитателен срок от 4 години.

Пенчев сключил брак с П. Ц. през 2011 г. След влошаване на отношенията им, жената го напуснала и отишла да живее в дома на баба си. Преди първото отвличане той я потърсил, за да говорят за възстановяване на отношенията им. За да не стават съседите свидетели на поредния им скандал, жената влязла в колата му, но той не й позволил да слезе и потеглил от улицата пред дома й. При второто деяние бившата съпруга се срещнала с Пенчев в присъствието на своя приятелка, но мъжът отвлякъл и двете.

Подписаното споразумение влиза в сила веднага.