Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо 35-годишния Петър С. Той е задържан за извършен грабеж в условията на опасен рецидив. Мъжът е обвинен, че на 5 декември отнел чужди движими вещи от П. Г., сред които лаптоп, мобилен телефон, сечени монети, с намерение противозаконно да ги присвои. Петър С. е обвинен, че при извършването на грабежа е употребил сила и заплаха чрез използване на кухненски нож.

Съдът счете, че веществените доказателства, открити при извършените оглед и претърсване, са основание за предположение за авторството на престъплението.  Данните за съдебното минало на Петър С. сочат реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Мъжът има 8 влезли в сила присъди за престъпления против собствеността, като последната е изтърпяна в края на 2010 г.

Определената от ВОСВарненски Окръжен съд мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Петър С. може да бъде обжалвана в 3-дневен срок. В случай на жалба, заседанието в Апелативния съд Варна е насрочено за 15 декември от 10.00 часа.