Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение между Асен Стоянов и Окръжната прокуратура – Варна за извършил грабеж и причиняване на средна телесна повреда на жител на Девня, като деянието е извършено в условията на „опасен рецидив“. Стоянов и преди е осъждан за извършени престъпления с наложени наказания „лишаване от свобода". Той е излязъл от затвора на 13.11.2014 г. и 5 месеца по-късно отново е извършил престъпление.

На 18.04.2015 г., вечерта пострадалият С. К.  бил нападнат в дома си от Асен Стоянов, който го пребил, а след това преровил дрехите му. Намерил 19 лева в банкноти и монети и мобилен телефон, които противозаконно отнел. Стоянов напуснал дома на С.К., оставяйки го да лежи на земята окървавен и безпомощен. Вследствие на нанесения побой пострадалият мъж получил разкъсно-контузни рани на главата и счупване на ребра, като телесните травми са довели до трайно затруднение в движенията му за повече от 2 месеца.

Пред съда Асен Стоянов се призна за виновен за извършеното престъпление и подписа споразумение за изтърпяване на наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при строг режим. Стоянов възстанови имуществените вреди на пострадалия С. К. (мобилен телефон и 19 лева) и ще плати съдебните разноски. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което Стоянов е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е задържан в края на месец април тази година.

Подписаното и одобрено от съда споразумение влиза в сила веднага.