Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна 46-годишния Петър Петров за виновен за отвличане, причиняване на средна телесна повреда и изнасилване на бившата си приятелка Г.И. от село Аврен, Варненско, както и за причиняване на средна телесна повреда на нейната майка. Съдът определи наказания за всяко едно от четирите престъпления и му наложи най-тежкото от тях – две години и 8 месеца „лишаване от свобода“, отложено с 5-годишен изпитателен срок. Съдебното заседание се проведе в условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият призна изцяло фактите в обвинителния акт и се призна за виновен по отправените четири обвинения.

Преди извършване на престъпленията Петров живеел с пострадалата Г.И. в продължение на близо 3 години. След влошаване на отношенията им тази пролет, 27-годишната жена го напуснала и се върнала в дома на родителите си. На 18 април Г.И. и майка й срещнали Петров на улицата, който бил във видимо нетрезво състояние. Мъжът ги последвал до къщата им и нападнал двете жени, нанасяйки удари по главата и телата им. Майката на бившата му приятелка избягала до съседна къща, за да търси помощ. Тогава Петров взел на ръце Г.И. и я отнесъл на ръце в покрайнините на село Аврен, където я изнасилил два пъти. Сред това успял да я убеди да се върне в дома му с обещание, че повече няма да я бие и насилва. Пострадалата се съгласила.

Петър Петров е осъден от ВОСВарненски Окръжен съд и да плати 5000 лева на бившата си приятелка за нанесени неимуществени вреди в резултат на престъплението и 3000 лева обезщетение на нейната майка.

 Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок от днес.