Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени за изнудване на Асен Миланов чрез заплаха за увреждане на имущество. Срещу Марешки е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадин Костадинов в качеството му на длъжностно лице – общински съветник.

 

Според обвинението, в периода 9.10. -16.11. 2014 г. наемателят на заведението Red Hot Pizzа Асен Миланов бил принуждаван да плаща на Марешки и Колева наем от 10 000 лева,  вместо на наемодателя Тони Димитров, с когото имал договорни отношения, а Димитров, като бивш съпруг на Колева, е получавал наем за общо две заведения.

Колева от своя страна се опитвала да върне собствеността си върху двете заведения. След като не успяла по съдебен път, тя потърсила съдействие на Марешки, твърди обвинението. След като Миланов не започнал да плаща наем на Марешки и Колева, двамата предприели ответни действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, довели до събарянето й. Впоследствие, след искане на Колева, било прекратено и електрозахранването в обекта. Тогава Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията на ул. "Студентска" се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин Марешки, довел до спиране на електрозахранването и събарянето на конструкция на лятната тераса с тента.

След прочитане на обвинителния акт в съдебната зала бе изслушан първи общинският съветник Костадин Костадинов.  Той разказа в съда как се отзовал на ул. „Студентска“ след няколко обаждания на Асен Миланов за бездействие на полицията. Пред съда обясни още, че малко преди да си тръгне от мястото на конфликта видял, че  Марешки го снима с телефона си. Костадинов решил да направи същото, при което бизнесменът се приближил изненадващо и го ударил с юмрук в лицето.

Съдът допусна за съвместно разглеждане в наказателното дело на гражданските искове за неимуществени и имуществени вреди от Асен Миланов в качеството му на физическо лице (за 40 000 лева) и от името на представител на Red Hot България (за 14 830 лeва).

Съдебното следствие ще се проведе при съкратена процедура след като защитата изрази съгласие да не се провежда разпит на част от призованите свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата да се ползва съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство. Към материалите по наказателното дело бяха приобщени две съдебно-медицински експертизи, като страните се съгласиха да не бъдат разпитвани в съдебна зала вещите лица, които са ги изготвяли.

Съдебното заседание, насрочено за три дни, продължава с изслушване на свидетели.