Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновни Галин Георгиев от Шумен и Манол Неделчев от село Любен Каравелово, Варненска област по общо 8 обвинения, при които жертва е чужденец, закупил имот край Варна. Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, при което двамата подсъдими признаха вината си и събраните доказателства в досъдебното производство.

На 17.05.2015 г. в гр. Варна в района на курорта „Златни пясъци“ Галин Георгиев и Манол Неделчев отвлекли Жан-Пиер Алберт Золвер.

В условията на продължавано престъпление, в съучастие с Манол Неделчев, Георгиев отнел чужди движими вещи от владението на Жан-Пиер Алберт Золвер с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. Отнети са портфейл, банкови карти, златни бижута и други ценни вещи, както и пари - всичко на обща стойност 18145 лева. 29-годишният мъж е признат за виновен още за: противозаконно присвояване на чужда движима вещ, която владеел - мобилен телефон „iPhone, за отнемане на друг мобилен телефон и за използване на банкова карта без съгласието на титуляра, с която извършил две транзакции на обща стойност 800 лева.

След като бе признат за виновен по всичките пет обвинения на Галин Георгиев бяха наложени различни по срок наказания „лишаване от свобода“. Той ще изтърпи най-тежкото от тях - „лишаване от свобода“ за срок от 10 години, при първоначален строг режим в затвор, като наказанието е намалено с 1/3  на 7 години заради съкратеното съдебно следствие. Той ще плати и глоба в размер на 1600 лева.

Мъжът има влязла в сила присъда на Районен съд Варна: 4 месеца „лишаване от свобода“, която ВОСВарненски Окръжен съд привежда в изпълнение и Георгиев ще търпи отделно. Времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, ще бъде приспаднато от присъдата.

26-годишният Манол Неделчев е признат за виновен по общо 3 обвинения, включително и за съучастие в отвличането на Жан-Пиер Алберт Золвер. Неделчев ще изтърпи най-тежкото от определените наказания - „лишаване от свобода“ за 3 години,  отложено с изпитателен срок от 5 години, считано от влизане на присъдата в сила. Съдът зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и „домашен арест“.

Присъдата на Георгиев и Неделчев може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок от днес.