Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение между Окръжна прокуратура Варна и Полина Иванова, на 33 години от Варна по обвинение за държане на наркотици с цел разпространение. Съгласно това споразумение наказанието за извършеното престъпление е две години лишаване от свобода, отложено с 4-годишен изпитателен срок, както и глоба от 5000 лева.

Варненката декларира в съда, че е съгласна със споразумението и доброволно го подписва, с което се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Иванова се призна за виновна, че през периода септември 2014 г. -  януари 2015 г. в гр. Варна, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества: хероин с общо нетно тегло 5.82 грама на обща стойност 608 лева и марихуана с нетно тегло 2.78 грама. Тя се призна за виновна и за опит сама и чрез Росица Радева като посредствен извършител, да разпространи високорисковите наркотични вещества на двама затворници, като деянието останало недовършено поради независещи от волята й причини.

Съдът възложи възпитателните грижи в изпитателния срок на наказанието на районен инспектор при I РУП - Варна.

Определението на съда е окончателно.