Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд се включи в инициативата на сдружение „Младежки форум 2001 - Разград” за работна среща между магистрати и служители от местата за лишаване от свобода. Тя е част от проекта „Свобода зад решетките”, подкрепен от Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Проектът предвижда разработване и реализиране на обучителни програми за управление на конфликти в затворите.

В Окръжен съд Варна пристигнаха магистрати от град Плевен и служители на Затвора Плевен. По време на дискусията беше обменен опит и споделена информация от практиката между магистратите и служителите на Затвора Плевен. Голяма част от въпросите бяха свързани с делата за условно предсрочно освобождаване на затворници, които се гледат в Окръжен съд, както и със спецификата в работата на съдиите в наказателно отделение. Магистратите коментираха, че все по-голяма част от подсъдимите са с висше образование, предвид факта, че в Окръжен съд се гледат дела за данъчни измами и престъпления против паричната и кредитната система.

183 са осъдените лица за 2014 г. в Окръжен съд Варна, 132 от тях са с условни присъди. През миналата година във ВОСВарненски Окръжен съд са гледани 203 дела за условно предсрочно освобождаване, като постановените откази са 18. Същата е цифрата и на изпълнените ефективни присъди на Окръжен съд Варна през миналата година, като всичките 18 осъдени са били рецидивисти.