Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновен 38-годишният Ивелин Станков от Варна затова, че на 25.02.2015 г. в гр. Варна, при условията на опасен рецидив, в съучастие с Румяна Ангелова, като извършител, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение пакетчета високорискови наркотични вещества с общо нетно тегло 5,29 грама хероин и 1,61 грама кокаин, на обща стойност 1085,60 лева.

 

Съдебното следствие се проведе при съкратена съдебна процедура, при която Станков призна всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт. Подсъдимият се призна за виновен и се отказа от събирането на допълнителни доказателства по време на съдебното следствие.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд е лишаване от свобода за 6 години, редуцирана с 1/3 заради съкратената съдебна процедура, като четирите години затвор ще бъдат изтърпени при първоначален строг режим. Съдът зачита времето, в което Станков е с бил наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, което ще бъде приспаднато от присъдата.

Станков е български гражданин, със средно образование, не работи, неженен, многократно осъждан, като последното му наказание е за кражба. Той и неговата съучастничка Румяна Ангелова, с която живеели на семейни начала, били наркозависими. С тази зависимост подсъдимият оправда действията си.

В края на съдебното заседание ВОСВарненски Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Станков. Ефективната присъда от 4 години лишаване от свобода на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.