Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Съдебният администратор на Окръжен съд – Варна, Мирослава Славчева проведе среща с деветокласници от Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, специалност „Данъчна и митническа администрация“.

Тя ги запозна със спецификата на работа на специализираната администрация в съда. Разказа им за пътя, който изминава едно дело от постъпването му в Окръжен съд – Варна до приключването и изпълнението на влязъл в сила съдебен акт. Подчерта, че всеки един документ, който влиза или излиза от съда се регистрира преди да се насочи към съответната служба. Обясни специфичните задължения и дейности, които изпълняват служителите в регистратура, деловодство и съдебните секретари. Мирослава Славчева сподели с учениците, че тя също е била възпитаник на Търговската гимназия, като придобитите умения за кореспонденция по време на обучението и́ са били изключително полезни в професионалния и́ път.

Съдебният администратор насочи вниманието на десетокласниците към оранжевата лентичка, която носеше на дрехата си. Сподели, че това е знак, който служителите и съдиите в съда носят вече две седмици, за да изразят своята съпричастност към усилията на ООН за елиминиране на насилието срещу жени. От 25 ноември Окръжен съд – Варна започна информационна кампания, за да насочи общественото внимание към темата. Целта е повече хора да се ориентират кои са индикаторите за упражнявано насилие, както и къде биха могли да се обърнат за помощ, ако попаднат в подобна ситуация.

В края на срещата, учениците от Варненската търговска гимназия получиха информационни материали по темата, предоставени от Българския фонд за жените, както и брошури, чрез които да се запознаят с работата на съдебна власт.

319272418 1819074585117133 4266029266138394658 n