Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Новите съдебни заседатели към Окръжен съд – Варна за мандат 2022 – 2026 година, положиха клетва пред Общото събрание на съдиите на специална церемония. В присъствието на магистратите и пред председателя на съда Марин Маринов те се заклеха да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи.

Заместник председателят на съда и ръководител на Наказателно отделение Иваничка Славкова им разясни правата и задълженията, които трябва да спазват през 4-годишния си мандат. „Вашата роля в съдебните състави, разглеждащи наказателни производства на първа инстанция, е изключително решаваща. Вие имате еднакви права и задължения със съдиите. В съдебните състави Вие сте мнозинство и Вашите решения имат еднаква тежест с тези на съдиите. Това е голяма отговорност! И тъй като съдебните състави за неизменни Ви моля да не ставате повод за отлагане на дела“, посочи съдия Славкова. Препоръките, които тя даде на новите съдебни заседатели, бяха да бъдат отговорни и да допринасят за издигане престижа на съдебната власт.

След ритуала за полагане на клетвата всички заседатели подписаха клетвени листове. Новоизбраните са общо 75, като 15 от тях са назначени за втори мандат. Съвсем скоро предстои те да преминат обучение, на което да бъдат запознати с основните неща от наказателно право и процес.

Zasedateli 02 12 2022 02