Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура - Варна и Йордан Йорданов, с което той се призна за виновен, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Пред съда, 21-годишния мъж заяви, че е наясно с последиците от доброволното подписване на споразумението, което има последиците на влязла в сила присъда. Йорданов заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред, признава вината си и предпочита бързото производство.

Страните приеха за безспорно установено, че в периода 23 август – 29 октомври 2020 година в град Дългопол, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с още две лица, държал с цел разпространение 12,11 грама марихуана, метамфетамин - 4,38 грама, както и 0,18 грама екстази, всичко на обща стойност 189,36 лева. На 23 август и на 18 септември 2020 година, Йордан разпространил в Дългопол част от наркотичното вещество на две лица.

Той е с чисто съдебно минало, неженен и е трудово ангажиран.

На подсъдимия беше наложено наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване да бъде отложено с пет години изпитателен срок, както и глоба в размер на 5 000 лева.

По време на изпитателния срок спрямо 21-годишния Йордан ще бъде приложено пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“.

Одобреното споразумение е окончателен съдебен акт.