Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 47-годишния Христо Илиев, с което той се признава за виновен, че прокарал в обръщение подправени парични знаци.

Христо Илиев е от Варна, със средно образование, неженен, осъждан, не работи.

Той се призна за виновен, че на 06.02.2020 год. във Варна, прокарал в обръщение подправени парични знаци - 52 броя банкноти с номинал 20 евро, всички на обща стойност 1040 евро, като знаел, че са подправени. В имот свързан с него на ул. „Банат“, той държал подправени парични знаци в големи размери - общо 42 броя банкноти с различен номинал – от 20 до 500 евро. На същия адрес Христо укрил 5 броя цели холограмни стикера, използвани за имитация на банкнота от 100 евро, за които знаел, че са предназначени за изготвяне на неистински парични знаци. За гореописаните престъпления има повдигнати три обвинения

Варненският окръжен съд, след като се запозна с изготвеното споразумение, намери, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.

По този начин беше прекратено наказателното производство срещу 47-годишния варненец, който прие да изтърпи най- тежкото от трите му наложените наказания, а именно „лишаване от свобода" за срок от 1 година и 10 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Предметите, предназначени за изготвяне на неистински парични знаци бяха отнети в полза на Държавата и ще бъдат унищожени. Откритите паричните суми в размер на 685 лева, 2375 евро, 5 турски лири, 17 румънски леи, 1 долар, 5 паунда и 1 брой банкнота с надпис „100“ също бяха отнети в полза на Държавата.

Христо Илиев е осъден да плати и направените разноски по делото в размер на от 347,30 лв., в полза на Държавата, по сметка на ОД МВР – Варна и сумата от 240.00 лева в полза на Национално бюро „Правна помощ“.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.