Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна определели мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 49-годишния Валентин Хр., обвинен в умишленото убийство на друг мъж. Тежкото престъпление беше извършено на 18 септември в местност „Сотира“ във Варна.

Варненският окръжен съд призна за виновни 53-годишния Кирил Я. и 56-годишнят Пламен К., за това че са причинили смъртта на момиче от Германия, загинало в басейн в курорта Златни пясъци.

33-годишниият Валери Стоянов се призна за виновни и сключи споразумение с прокуратурата, което беше  одобрено от Варненския окръжен съд.

Страните в бързото производство приеха за безспорно установено, че на 19 март миналата година във Варна, при условията на продължаващо престъпление, той използвал чужда банкова карта. На посочената дата мъжът бил на работа и забелязал, че шкафчето на негов колега не се заключвало.

От 19 септември /понеделник/ 2022 г., Окръжен съд – Варна въвежда нова организация на работа на служба „Регистратура“ (фронт-офис), целяща осигуряване на по-голямо удобство за посетителите на институцията и подобряване на административното обслужване.

На 62-годишна възраст внезапно ни напусна административният секретар на Окръжен съд – Варна Красимир Чернев.

Той е роден през 1960 г. във Варна. Завършва българска филология във ВТУ “Св.св. Кирил и Методий” и право в Бургаски свободен университет. От 2005 г. Красимир Чернев е административен секретар на Окръжен съд – Варна.

От 2001 г. е член на Съюза на българските писатели. Има издадени 10 поетични книги, последната от които през 2020г.

Със своята ерудираност и деликатност Красимир Чернев ще остане в паметта на колегите си, като добър професионалист, пример за почтеност и коректност. Магистратите и служителите от Варненски окръжен съд изразяват дълбоката си тъга от загубата му  и искрените си съболезнования към семейството и близките му.

Поклонението ще се състои на 12 септември 2022 г. (понеделник) от 12:00 ч. на гробищен парк „Тополи“.

Поклон пред светлата му памет!

Krasimir Chernev

Варненският окръжен съд призна за виновен 63-годишния Атанас Хр., който по непредпазливост причинил смъртта на жена в инцидент на пътя.

Варненският окръжен съд призна за виновен 34-годишния Светослав Ч., за това че в условията на продължавано престъпление използвал данни от чужда банкова карта. Без съгласието на титуляра на платежния инструмент, той направил две онлайн плащания към платформа за хазартни залагания на обща стойност 2 500 лева.