Новини
Окръжен съд Варна

Петчленен състав на Варненския окръжен съд отказа на Йордан П. замяна на наложеното наказание „доживотен затвор“ с „лишаване от свобода“ за срок от 30г. Той изтърпява присъда за извършен грабеж в съучастие със Златин Златинов (починал на 01.02.2001 г.), придружен с убийство на трима германски граждани през 2000г. в с. Куманово. Престъплението е извършено на 25 срещу 26 юли 2000г. Осъден е и за опит умишлено за умъртви лица от състава на МВР на 16.01.2001г. , като последвала смъртта на един от полицейските служители.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 37-годишния Стефан Николов. С него обвиняемият се признава за виновен, че на 09.10.2020 година в имот във вилна зона, отглеждал и държал с цел разпространение високорисковите наркотични вещества – марихуана и растения от рода на конопа с общ нетно тегло 3 168 грама.

Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Германия на 33-годишния Петър П. в размер на 95 евро за шофиране с превишена скорост.

Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по делото срещу Антон Т. обвинен за убийството на жената, с която съжителствал на семейни начала в с. Аврен. Според обвинителния акт, престъплението е извършено в условията на домашно насилие, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

През почивните дни, Варненският окръжен съд определи мерки „задържане под стража на 4 лица, привлечени за притежание и разпространение на наркотици. Те са били задържани при специализираната полицейска операция, реализирана на територията на ОДМВР – Варна.

Варненският окръжен съд призна за виновни 19-годишния Митко Ив., 20-годишните Георги Ив. и Ангел Ив., че в съучастие извършили грабеж на 400 лева от мъж във Варна. При престъплението използвали сила и причинили на пострадалия две средни телесни повреди.

Окръжен съд – Варна определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на 24-годишния Емил А., но когото е повдигнато обвинение за даване на подкуп на длъжностно лице. Мъжът е бил задържан от органите на Първо РУ на МВР – Варна, като у него било открито наркотично вещество. За да не бъде задържан, мъжът предложил 120 лева подкуп на полицейските служители. Разследването е започнало на 3 юли тази година.