Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна отказа да измени най- тежката мярка за неотклонение  -  „задържане под стража“ на обвинения в убийството на съжителката си в с. Бозвелийско. 37-годишния Юлиян С. е привлечен към наказателна отговорност по подозрение, че е извършил престъплението по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

От началото на учебната година съдии-лектори са провели срещи с 535 деца.

В рамките на тази седмица ученици от две варненски училища бяха посрещнати в сградата на Окръжен съд – Варна, за да се запознаят непосредствено с работата на институцията. Своеобразен домакин на учениците от 9 клас на СУ „Елин Пелин“ във Варна беше наказателният съдия Яна Панева, а единайсетокласниците от Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии "Дм. Ив. Менделеев" имаха среща с председателя на съда, съдия Марин Маринов. Посещенията бяха част от образователната програма „Час по правосъдие“, която институцията реализира съвместно с Регионалното управление на образованието в града.

Ученици от 8 клас на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и от 9 клас на Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии "Дм. Ив. Менделеев" разговаряха с ръководителя на Наказателно отделение - съдия Иваничка Славкова от Окръжен съд - Варна, в рамките на образователната програма на съда „Час по правосъдие“.

Тричленен състав на Варненския окръжен съд произнесе оправдателни присъди спрямо Николай С. капитан на кораб „Българка“ и Даниел П - помощник-капитан на плавателния съд. Те бяха признати за невинни, че поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – извършване на огневи работи на борда на кораба са причинили смъртта на Александър А. и средни телесни повреди на Пламен Ц., работещи като корабни ремонтчици, фитери.

Варненският окръжен съд отказа да изпълни европейска заповед за арест (ЕЗА) за предаването на Владимир Г., който се издирва от съдебните власти в Германия. 28-годишния мъж се разследва за участие в организирана престъпна група за компютърни престъпления, измами и мошеничество.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 40 –годишната Савка С. С него, страните приеха за безспорно установено, че на 13 юли тази година Савка е държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 201,81 грама алфа-метилфентанил на обща стойност над 24 217 лева и 1,13 грама марихуана.

Официалното встъпването на стажант-юристите (по-долу) в Окръжен съд - Варна ще се състои на 05.12.2023 г. (вторник) от 11:00 ч.:

  • Любен Попов;
  • Деметра Стоева;
  • Николета Каралийчева – Йовчева;
  • Георги Георгиев;
  • Цветелина Панбукчиян;
  • Йоанна Радева;
  • Светлана Такева;
  • Грета Георгиева;
  • Анита Копоева.

Ще Ви очакваме в 10:45 ч. пред кабинета на административния секретар, етаж 4, стая 406.