Новини
Окръжен съд Варна

Варненският окръжен съд призна за виновен 24-годишния Стефан С., за това че като водач на автомобил нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смърт и средна телесна повреда на двама от спътниците си в катастрофа.

Варненският окръжен съд призна присъда, произнесена от Трибунала в Констанца спрямо 59-годишния Тенчо Ц., с която му е наложена финансова санкция. Съдебният акт е станал окончателен на 25.03.2019г.

34-годишният Деян Икономов се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Варненския окръжен съд.

Страните в бързото производство приеха за безспорно установено, че на 09.08.2021г., в к.к „Златни пясъци", при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на здраво направена преграда за защита на имот, отнел чужди движими вещи на обща стойност 732,07 лв. Пред съда подсъдимият прие му се наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което да започне при първоначален „строг“ режим.

Официалното встъпването на стажант-юристите в Окръжен съд - Варна ще се състои на 12.01.2022 г. (сряда) от 11:00ч. в кабинета на председателя, ет. 2 при спазване на правилата за достъп до Съдебната палата.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 39-годишния Калоян Данаилов, с което той се призна за виновен, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Страните приеха за безспорно установено, че на 28.06.2021 г. във Варна в него били намерени общо 13,24 грама марихуана, хероин и метамфетамин на обща стойност 262,32 лева. На същия ден той разпространил част от наркотика.

Варненският окръжен съд потвърди като законосъобразна определената от Районен съд – Варна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Гюкай Ш. Той има предявени обвинения, че в период 30 април 2021 г. – 28 ноември 2021 г., повторно и при условията на продължавано престъпление, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие. 30-годишният мъж бил задължен да се въздържа от извършване на насилие и да не приближава на разстояние по-малко от 100 метра бившата си жена и тяхното дете. Освен това на 28 ноември отправил и закана за убийство.

Варненският окръжен съд уважи искането за изменение на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека на Робърт П. Той е подсъдим по дело за контрабанда на над 16 тона прекурсори за производство на наркотични вещества заедно с Курт М.