Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи взимане на мярка „задържане под стража“ по отношение на И. Димитров, привлечен като обвиняем за държане и разпространение на наркотични вещества - тежко умишлено престъпление, извършено в условията на опасен рецидив. Съдът прецени, че има достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че е извършил деянието, за което е обвинен, както и че съществува опасност да се укрие и да извърши престъпление. 31-годишният Димитров е двукратно осъждан за държане и разпространение на наркотици. Задържан е точно година след освобождаването му от затвора, където е търпял наказание „лишаване от свобода“, а в дома му са намерени 40 грама марихуана.

Пред съда мъжът заяви, че иска да се признае за виновен и да поеме отговорност за престъплението, след като сключи споразумение с Окръжна прокуратура.

Взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Апелативен съд Варна в тридневен срок, като в случай на жалба е насрочено съдебно заседание за 16 август, от 10 часа.