Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Драгомир В., обвинен в умишлено убийство на 56-годишен свой познат.

Според обвинението, престъплението е извършено на 14 януари тази година. Двамата мъже се намирали в апартамент в центъра на Варна. След като употребили голямо количество алкохол, между тях възникнало спречкване и Драгомир В. намушкал с нож своя познат.

За извършеното престъпление, Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

След като разгледа събраните до момента материали по делото, Варненският окръжен съд прецени, че са налице всички законови предпоставки да определяне на най- тежката мярка за неотклонение. Според съдебния състав  от доказателствата би могло разумно да се подозира, че 53-годишният Драгомир В. е съпричастен към повдигнатото му обвинение. В тази посока са всички разпити на свидетелите и обвиняемия, огледа, придружен с изземването, веществените доказателства, предварителното заключение на тройната съдебно-медицинска експертиза. Отделно от това съществува реална опасност лицето да се укрие, тъй като не живее на адреса, на който е регистриран, няма и друг адрес. Налице е опасност да извърши друго престъпление, което се обуславя и от предишното му осъждане за управление на автомобил след употреба на алкохол. Изпитателния срок на осъдителната присъда е изтекъл през 2022 г. Поради наличието на всички законови предпоставки, Варненският окръжен съд определи, че към момента най- подходяща мярка за неотклонение спрямо обвиняемия е „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване.