Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Четирима възпитаници от специалност „Право" на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър", трима от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и един от юридическия факултет на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методи избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителния си професионален стаж. За тях, това е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.

Съдебните кандидати бяха посрещнати от председателя на съда –Марин Маринов, който им пожела да бъдат здрави и им благодари, че са избрали Окръжен съд – Варна. Той представи накратко институцията, като изтъкна, че са обособени три отделения – Гражданско, Търговско и Наказателно, като това е възможност да се запознаят с голямо разнообразие от правни спорове.

На официална церемония на всеки от съдебните кандидати беше връчена стажантска книжка с пожеланието да преминат стажа си усърдно.

От административния секретар Красимир Чернев, съдебните кандидати получиха допълнителна информация за това, как ще преминат шестте месеца стаж в съдебната система. Те ще имат 2 месеца общ и 4 месеца специализиран стаж. Целта е юристите да се запознаят с организацията и работата на органите на съдебната власт, адвокатурата и нотариалната дейност, а натрупаните знания да им помогнат в избора на желана област за развитие.

 

Stajanti May 2022