Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновен 40-годишния Дончо Д., убил пастир, като престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Наказанието, което съдебният състав му наложи е 17 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Убийството беше извършено на 17 май 2020 година в кошара близо до гората на с. Горен чифлик. 47-годишният пастир Ахмед А. бил нает от Дончо да пасе стадото на баща му. На 16 май вечерта заедно със свои приятели 40-годишния мъж употребил алкохол и решил да преспи в постройката, направена от баща му до кошарата в гората на селото. Ахмед видял Дончо до постройката и му поискал цигари, но той отказал да му даде. Според подсъдимия, пастирът го напсувал и това много го ядосало. Взел дъска и нанесъл серия удари по главата, тялото и крайниците на жертвата. След побоя Дончо Д. се прибрал в постройката и легнал да спи. На сутринта извикал спешна помощ, като лекарите само констатирали смъртта на 47-годишиния пастир.

На 19 май 2020 година Окръжен съд – Варна го задържа под стража. В края на януари тази година обвинителният акт беше внесен в съда и делото беше образувано, като беше гледано по общия ред. След провеждането на 5 открити заседания се стигна до произнасяне на присъдата.

Тя подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.