Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Двама възпитаници от специалност „Право" на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и един от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" от днес са стажант-юристи в Окръжен съд - Варна. За тях задължителният професионален стаж е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.

Съдебните кандидати бяха посрещнати от председателя на институцията – съдия Марин Маринов, който отправи лични пожелания и разговаря с тях за предпочитанията им за ментори и сфера на развитие. На официална церемония на всеки от тях беше връчена стажантската книжка.

Съдебните кандидати получиха допълнителна информация за това, как ще преминат 6 месеца запознаване със съдебната система. Те ще имат 2 месеца общ и 4 месеца специализиран стаж. През това време те би трябвало да се запознаят с основните функции и организация на дейността на органите на съдебната власт, за да могат по-късно да направят избора си за професионалната реализация.

Press 05072021