Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 24-годишния Наско Г., с което той се признава за виновен за извършен опит за грабеж, в условията на опасен рецидив и с употреба на сила. Престъплението останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

На 26 октомври 2022 г. във Вълчи дол, глухоням мъж се прибирал към дома си. В близост до железопътния прелез в града бил нападнат от Наско Г., който се опитал да му отнеме чантата. Мъжът оказал съпротива и затруднил 24-годишният грабител. Успял да се отскубне от него и побягнал, след което хвърлил камък по нападателя си. Наско Г. направил същото, но освен камък хвърлил по жертвата си и тухла, с която го уцелил в тялото. Настигнал го, съборил го на земята и започнал да му нанася удари, като се опитвал да издърпа чантата, която пострадалият силно затискал с тялото си. На мястото се появили двама свидетели, които Наско Г. повикал на помощ с обяснението, че в чантата имало хиляда лева. Мъжете отказали да участват и помогнали на пострадалия, а нападателят избягал от местопрестъплението.

В хода на разследването било установено, че в чантата на пострадалия имало портфейл с 11 лева, очила и мобилен телефон – всичко на стойност 656,60 лева.

Пред съда Наско Г. заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред, съгласен е с условията на споразумението, което е подписал доброволно и е наясно с последиците от него.

Съдебният състав на Варненски окръжен съд одобри споразумението, след като намери, че то не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление подсъдимият прие да му бъде наложено наказание 3 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг режим“.  

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.