Окръжен съд – Варна настани за изследване в психиатрично заведение за срок до 30 дни Любомир С., който е привлечен към наказателна отговорност за убийството на двама свои роднини.

Искането беше разгледано от съда, след постъпила на 13 декември съдебно-психиатрична експертиза. Заключението на вещото лице е, че 54-годишният мъж страда от параноидна шизофрения, халюцинаторно-параноиден синдром и към момента на деянието не е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

За да бъде извършено обстойно изследване, което да даде отговор за вменяемостта на обвиняемия, който въпрос е от ключово значение за решаване на делото по същество, Варненският окръжен съд прецени, че Любомир С. следва да бъде настанен в отделение по съдебна психиатрия.

Според обвинението, двойното убийство е било извършено на 09.12.2021г. във варненския квартал Виница. За случая е бил подаден сигнал на тел. 112 от Любомир С., който обяснил, че на адреса от който се обажда е възникнал семеен скандал. При отиване на място, полицейските служители установили, че на входната врата на двуетажната къща има два трупа с порезни рани.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на протест пред Варненския апелативен съд.