Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Йордан Русев от Варна. С него 33-годишният мъж се призна за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Той е с висше образование, работи и има чисто съдебно минало.

Пред съда заяви, че съжалява за извършеното престъпление, съгласен е с постигнатото споразумение и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Страните приеха за безспорно установено, че за времето 03.01.2021 г. -04.01.2021 г. във Варна, Йордан държал с цел разпространение 8,70 гр метамфетамин на стойност 217,15 лв. и 0,28 гр. марихуана на стойност 1,68 лв.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

Йордан Русев прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено с 3 години изпитателен срок. Страните се споразумяха да не му бъде налагано по-лекото наказание „глоба“.

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 662,95 лв., които следва да се плати по сметка на ОД на МВР гр. Варна.

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.