Варненският окръжен съд призна за виновен 42-годишния Георги М. , за това, че 18.06.2019г. в село Любен Каравелово дал подкуп – сумата от 110 лева на полицейски служители.

Георги М. е роден във Варна, живущ в Суворово, с основно образование, пенсионер, разведен, неосъждан.

На 18.06.2019г. той бил спрян за проверка от полицейски патрул от РУ „Аксаково“. Предложил на полицаите 110лв., за да не му направят проверка за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“. Подсъдимият шофирал с 1,31 промила алкохол в кръвта.

Пред съда 42-годишният мъж призна вината си и поиска провеждане на съкратеното съдебно следствие. При тази процедура, при постановяване на осъдителна присъда, наказанието „лишаване от свобода“ задължително се намалява с 1/3.

За предложения подкуп съдебният състав на Варненския окръжен съд наложи на Георги М. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца, сред редукцията, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. За шофирането след употреба на алкохол, наказанието за 42-годишния мъж е 1 година и 3 месеца „лишаване от свобода“ след намалението с 1/3. Георги М. е лишен и от право за управлява МПС за срок от 1 година, като се зачита времето, през което е бил лишен от това право по административен ред.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна.