Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и и 30-годишният Атанас Маринов, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

На 18 октомври 2019 г. полицейски служители забелязали в района на археологическите разкопки в местност „Джанавара“ до кв. „Аспарухово“ във Варна автомобил. На задната седалка служителите забелязали Атанас, който им бил известен като наркоразпространител по прякор „Чакала“.

При вида на полицаите подсъдимият изсипал през прозореца на автомобила суха тревиста маса. При огледа на колата под задната седалка, където седял, било открито и иззето бучка бяло кристално вещество. Откритата марихуана и метамфетамин са на обща стойност 126,41 лева. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив.

При разследването свидетел заявил, че си купува наркотици от Атанас Маринов, и съобщил мобилния му номер, на който поръчвал.

Пред съда подсъдимият заяви, че се отказва от разглеждането на делото по общия ред и е съгласен с условията на споразумението.

Атанас Маринов е роден във Варна, но живее в село Равна гора. Той е с основно образование, неженен, работи, осъждан.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

За държането на наркотични вещества без надлежно разрешително Атанас Маринов прие да му бъде наложено наказание 3 месеца лишаване от свобода ефективно, а за опита да разпространи част от дрогата наказанието е 18 месеца затвор при първоначален общ режим. 30-годишният мъж ще най- тежкото от двете наказания, а именно 1г. и 6 месеца „лишаване от свобода“.

Подсъдимият следва да плати и направените по делото разноски в размер на 289.27 лева по сметка на ОД на МВР-Варна в полза на Държавния бюджет.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.