Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура - Варна и 31-годишния Недялко Пенев, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

На 18.10.2019г. във Варна у Пенев били открити марихуана, амфетамин и метамфетамин на обща стойност 405,56 лева, от които на 17.10.2019г. той разпространил на мъж от морския град марихуана с общо нетно тегло 0,59 грама на стойност 3,54 лева.

Пенев е роден във Варна, със средно образование, студент неженен, неосъждан.

Варненски окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство срещу варненеца прекратено. Недялко Пенев прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, чието изтърпяване на бъде отложено с 4 години изпитателен срок, както и наказание глоба в размер на 2 500 лв.

Пенев следва да заплати и направените разноски по делото в размер 1531,78 лв. в полза на Държавата, по сметка на ОД на МВР - Варна.

Одобреното от съда споразумение е окончателно