Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 30-годишния Васил Маслиев, с което той се признава за виновен, че е извършил грабеж, при условията на опасен рецидив.

Васил Маслиев е от Пещера с основно образование, неженен, неработи, осъждан многократно. След последното изтърпяване на наложено му наказание „лишаване от свобода" той пребивавал във Варна, където нямал адрес. Спял по улиците и водел скитнически начин на живот.

На 01.09.2019 г. в градинката близо до жп гара – Варна Васил Маслиев срещнал двама мъже, като с единия от тях се познавал покрай водения от тях начин на живот. 30-годишният мъж бил употребил алкохол и решил да се присъедини към пиещите червено вино скитници. Изведнъж, напълно неочаквано Маслиев станал и ударил шамар на своя познат, след което продължил да му нанася удари. След като пострадалият паднал на земята, обвиняемият претърсил дрехите му и му отнел мобилния телефон и наличните в него пари - 8,50 лв.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу Маслиев, който приема да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 2 години, което да търпи при първоначален строг режим.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

2г. затвор при строг режим за мъж извършил грабеж в условията на опасен рецидив