Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Андрей Георгиев, с което той се признава за виновен, в това, че на 13.12.2016г., във Варна, без надлежно разрешително държал прекурсори за производство на наркотични вещества. Той признава вината си и по другото му повдигнато обвинение за шофиране след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамтефамин. Управлението на автомобила е извършено в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на шофьорската книжка до заплащане на дължима глоба. Заповедта на Началника на Сектор „Пътна полиция" - Варна е от 13.05.2015г. , като е връчена на Андрей Георгиев на 26.09.2016г.

От държавното обвинение посочиха, че лицето е с чисто съдебно минало, а задържаното количество наркотици е в минимални количества.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу 29 годишния мъж от Варна, който приема да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 1 година и 6 месеца, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 4 години. По време на изпитателен срок лицето е задължено да изпълнява мярка за пробационен надзор - „Включване в курсове за професионална квалификация".

Към определеното общо най-тежко за изтърпяване наказание се присъединява и глоба в размер на 2000 лева, като Андрей Георгиев е лишен от право да управлява автомобил за срок от 2 г.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.