Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Бисер Демиров, с което той се признава за виновен, в това, че на 23 октомври 2018г. при условията на опасен рецидив, отнел 85 лева от друг мъж, като употребил за това сила.

Припомняме хронологията на престъплението според обвинителния акт. Според собствените си признания, тъй като бил безработен, Бисер Демиров проституирал под името „Деса". Чакал клиенти на бул. „Вл. Варненчик" пред ресторант „Рощок". Докато се прибирал към дома си, пострадалият бил заговорен от обвиняемия, който бил облечен в женски дрехи, но не преправял гласа си. Бисер Демиров предложим секс услуги на преминаващия мъж, който отказал и продължим по пътя си. В този момент обвиняемият го сграбчил през врата и го повлякъл към ул. „Генерал Колев", където със сила успял да му отнеме 85лв. След грабежа обвиняемият избягал в посока ул. „Ген. Радко Димитриев", към Горското. Според признанията си парите похарчил, за да си купи храна.

Бисер Демиров е български гражданин, без образование, не работи, неженен, осъждан дванадесет пъти, като е изтърпял последното си наказание на 04.06.2017 г.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу тридесет годишния мъж от Варна, който приема да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 2 години и 6 месеца, което да търпи при първоначален строг режим. На обвиняемият ще бъде зачетено време, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 24.10.2018г.

Бисер Демиров е възстановил сумата от 85лв. на гражданския ищец.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.