Варненският окръжен съд призна за виновен Костадин И. в това, че на 12.04.2015 г. в село Чернево, община Суворово, направил опит умишлено да умъртви Георги Г., като деянието е извършено по начин, опасен за живота на мнозина. Подсъдимият произвел изстрели с преправен на боен газов пистолет със заличен номер, като деянието останало недовършено по независещи от волята на дееца причини. Съдебният състав определи наказание „лишаване от свобода" ефективно за срок от 9 години.

Костадин И. беше признат за виновен и за това, че е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси, без да има разрешително за тях. У него освен пистолета, с който е стрелял е било открито още едно оръжие – отново преправен на боен газов пистолет със заличен номер. Наказанието, което Варненски окръжен съд му наложи за това престъпление, е „лишаване от свобода“ за срок от 4 години. 28-годишният мъж ще търпи най-тежкото от така определените наказания, а именно „лишаване от свобода“  за срок от девет години при първоначален  строг режим.

Припомняме, че през 2015 г., на Великден, при възникнал конфликт между две враждуващи фамилии в село Чернево, 28 годишният Костадин И. прострелял  Георги Г., като при инцидента пострадали още няколко души. Делото беше внесено в съда през декември 2017г., като в хода на съдебното следствие бяха разпитани повече от 40 свидетели.

Костадин И. е осъден да заплати на Георги Г. обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на деянието – парична сума в размер на  80 000   лева, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането - 12.04.2015 г. до окончателното изплащане на сумата. Мъжът ще плати направените по делото разноски в размер на 7891.31 в полза на държавата по сметка на ОД на МВР Варна, направените по делото разноски в размер на 120 лв.  в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на ВОСВарненски Окръжен съд, както и държавна такса върху уважения размер на гражданския иск в размер на 3200 лв.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна.